INTEGRITET

Denna integritetspolicy förklarar hur Glänsande Hem och dess dotterbolag samlar in personuppgifter om dig och hur vi använder dina uppgifter. Denna integritetspolicy gäller alla Glänsande Hem-kunder och slutanvändare av våra digitala tjänster.

Om du har några frågor om denna integritetspolicy eller hur vi behandlar dina personuppgifter, vänligen kontakta oss på info@glansandehem.se .

  1. Insamling av personuppgifter

De personuppgifter som vi behandlar samlas till största delen in direkt från dig. Dina personuppgifter samlas in i följande situationer:

När du beställer tjänster från oss. När du beställer tjänster från oss samlar vi in dina kontaktuppgifter och uppgifter om beställningen, såsom information om köpet, andra beställningar och ytterligare information om din bostadsort och dina förväntningar.

När du kontaktar oss. Vi samlar in informationen när du kontaktar oss. Vi samlar in data om meddelanden och feedback vi får. Vi övervakar även vilka kommunikationskanaler som används.

När vi kontaktar dig eller när du får vår marknadskommunikation. Vi samlar in personuppgifter när vi kontaktar dig via olika kanaler eller når dig via våra annonspartners. Vi genomför även olika undersökningar för våra kunder för att säkerställa att våra tjänster uppfyller de krav vi kräver. Vi samlar också in dina personuppgifter för att analysera effektiviteten av våra reklam- och försäljningskampanjer.

När du använder våra digitala tjänster. Vi använder cookies och liknande tekniker för att kartlägga hur många besökare vår webbplats har och vilken information som visas, samt andra mätvärden.

Externa datakällor. Vi samlar in data från externa källor för att vårt säljteam ska kunna kontakta dig och presentera våra tjänster. Ibland får vi dina kontaktuppgifter genom en kampanj, som till exempel tipsa-en-vän eller genom tävlingar på sociala medier eller på vår hemsida.

  1. Behandling av personuppgifter

Vi behandlar olika kategorier av personuppgifter för olika ändamål. Till exempel består personuppgifter som vi behandlar av följande kategorier:

  • Din grundläggande kontaktinformation, såsom ditt förnamn, efternamn, adress, koordinater, telefonnummer och e-postadress.
  • Information om dina köp, beställningar och kontrakt, såsom ditt kundnummer, faktureringsinformation, betalningsinformation, köpinformation, köphistorik, dina förfrågningar till vårt team, din feedback om våra tjänster och all information om ditt deltagande i våra tävlingar eller undersökningar .
  • Information vi får från din användning när du registrerar dig på vår webbplats, såsom användarnamn, lösenord, registreringar och statistik relaterad till våra nyhetsbrev, dina handlingar och använda rabatter.

Annan användardata relaterad till våra tjänster och marknadsföringskampanjer, såsom profilinformation, dina intressen, olika samtycken och annan information som vi fick när du samtyckte till sådan insamling.

Vi samlar in viss information automatiskt när du använder våra tjänster, såsom Glänsande Hems webbsidor. Informationen vi samlar in är till exempel hur länge du stannar på vår webbplats, när du besöker den, vilken webbplats du kommer ifrån och hur du använder sådana tjänster. Denna information inkluderar de sidor som besökts och vi använder sådan data för att göra vår marknadsföring mer relevant för dig.

Den tekniska data vi samlar in från webbplatsen och appen relaterar till de enheter du använder, såsom versionen av din webbläsare, enhetsmodell, datakapsel-ID:n, IP-adresser och operativsystem. Denna information samlas in automatiskt via serverförfrågningar när du använder våra tjänster.

  1. Syfte med databehandling

När databehandlingen är nödvändig för att kunna genomföra ett avtal som du är part i, eller för att kunna vidta åtgärder på din begäran innan ett sådant avtal ingås. När du beställer tjänster från oss behandlar vi personuppgifter som vi behöver för att kunna fullgöra våra avtalsförpliktelser. Vi behöver till exempel din faktureringsinformation och din adress för att kunna utföra den beställda tjänsten.

När databehandlingen är nödvändig för att uppfylla rättsliga skyldigheter som ålagts oss. Uppgifter relaterade till fakturering lagras för redovisning och beskattning. I dessa fall är vi skyldiga att uppfylla rättsliga skyldigheter som kräver att vi behandlar personuppgifter.

När du har gett oss ditt samtycke till att behandla dina personuppgifter. För att till exempel skicka ett nyhetsbrev till dig behöver vi ditt samtycke för att göra det. Med ditt samtycke skickar vi dig riktad reklam och delar dina uppgifter med våra utvalda affärspartners för att genomföra olika marknadsföringskampanjer.

När databehandlingen är nödvändig för legitima intressen som eftersträvas av oss, våra affärspartners eller tredje part. När vi förlitar oss på legitima intressen har vi en kundrelation med dig och vi säkerställer att databehandlingen är nödvändig och proportionerlig.

  • Samla statistik och göra analyser. Vi mäter effektiviteten av våra kampanjer i olika medier och följer noga nya beställningar av tjänster som görs genom olika kampanjer. Detta gör det möjligt för oss att prognostisera vår försäljning och utveckla våra tjänster för att bättre möta våra kunders behov.
  • Utveckling av nya tjänster. När vi samlar in data om dina intressen och kopplar dem till din profil kan vi utveckla bättre servicemodeller för våra kunder och rekommendera nya tjänster som kan vara av intresse för dig.
  • Skydda personuppgifter och förhindra bedrägeri och missbruk. För att förhindra skadlig störning av dina personuppgifter samlar vi in loggar om användningen av våra tjänster, till exempel från vilka IP-adresser våra tjänster används. Med hjälp av dessa loggfiler försöker vi upptäcka till exempel onormal användning av våra tjänster för att förhindra olaglig åtkomst till personuppgifter från illvilliga tredje parter.
  • Kundservice och kundkommunikation. Vi behandlar dina personuppgifter för att svara på olika förfrågningar och önskemål från dig, till exempel när du kontaktar vår kundtjänst genom olika kanaler. Naturligtvis kommer vi också att behandla dina kontaktuppgifter när vi meddelar dig om nya produkter och tjänster.
  • Elektronisk direktmarknadsföring i vissa situationer. Vi kommer att skicka dig direktmarknadsföringsmeddelanden, till exempel när sådan marknadsföring är relaterad till din position som potentiell beslutsfattare i ett företag eller för att marknadsföra liknande produkter eller tjänster som du tidigare har köpt av oss.
  1. Dela personuppgifter med tredje part

Även om vi gör mycket själva använder vi även tjänsteleverantörer utanför Glänsande Hem för att behandla personuppgifter. Nedan hittar du en lista över kategorier av tredje parter som dina personuppgifter kan komma att delas med. Vi strävar efter att ingå avtal med alla mottagare för att säkerställa att dina personuppgifter endast används för vår räkning.

  • Marknadsföringspartners. Vi överför personuppgifter till olika marknadsföringspartners för marknadsföringsändamål. Till exempel driver vi marknadsföringskampanjer där vi överför information relaterad till målgrupper inom marknadsföringssegment till system som hanteras av våra partners.
  • Säljpartners. Vi använder externa säljpartners för att till exempel föra säljsamtal till våra befintliga kunder och kunder vars abonnemang är på väg att löpa ut.
  • Leverantörer av IT-system och datacenter. I vår verksamhet använder vi olika IT-system och datacentertjänster. Till exempel använder vi ett e-postsystem som hanteras av Google och datacenter som hanteras av Google.
  • Leverantörer av sociala medier. Vi använder funktioner inom sociala medier i våra onlinetjänster, varvid dina personuppgifter kan hamna hos leverantörer av dessa funktioner, såsom Facebook och Google.
  • Andra tjänsteleverantörer och underleverantörer. Utöver de ovan nämnda kategorierna använder vi oss även av andra tjänsteleverantörer, samt underleverantörer som dina personuppgifter kan komma att delas med. Sådana aktörer som verkar utanför Glänsande Hem kan till exempel vara leverantörer av städtjänster, konsulter och företag som tillhandahåller marknadsundersökningar och kundundersökningar.
  • Andra situationer där dina personuppgifter kan komma att lämnas ut. Vi kan komma att avslöja dina personuppgifter utanför Glänsande Hem i andra, mer ovanliga situationer som när vi samlar in anspråk, utreder potentiella brott mot våra villkor eller för att försvara rättsliga anspråk.

Vi kan också avslöja dina personuppgifter om det krävs av behöriga myndigheter enligt tillämplig lag. Till dessa myndigheter hör till exempel skattemyndigheter, polis, kronofogde eller tillsynsmyndigheter.

Dessutom, om vi säljer, slår samman eller på annat sätt omorganiserar vår affärsverksamhet, kan din personliga information lämnas ut till potentiella köpare eller deras rådgivare i syfte att slutföra dessa förvärv.

Vi använder Googles tjänster på våra digitala tjänster för att analysera användningen av våra digitala tjänster och för att bedriva marknadsföring utanför våra tjänster. Google använder cookies och liknande tekniker för att samla in och ta emot personuppgifter för personlig reklam och mätningar. Läs hur Google samlar in och använder personuppgifter: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

  1. Överföring av personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

Vissa av våra partners och de IT-system och datacenter vi använder är belägna utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Därför överförs dina personuppgifter utanför EES. I dessa situationer avser vi att vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa den höga skyddsnivå som krävs enligt europeisk dataskyddslagstiftning efter överföringen.

De åtgärder vi har genomfört inkluderar till exempel användningen av standardavtalsklausuler som godkänts och tillhandahålls av EU-kommissionen som en del av de avtal vi ingår med mottagare av personuppgifter i tredje parts länder.

Läs mer om Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler här: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en

  1. Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi behåller dina personuppgifter endast så länge det är nödvändigt för att utföra varje syfte med databehandlingen. Vi behandlar vanligtvis dina personuppgifter så länge du har en kundrelation med oss.

Som företag måste vi följa en mängd olika lagar som kan kräva att vi behandlar eller behåller dina personuppgifter även efter avslutat kundförhållande. I sådana fall anges längden på lagringsperioden för dina personuppgifter i tillämplig lag. Bokföringslagen kräver till exempel att vi ska lagra handlingar och andra redovisningshandlingar i minst sex år från utgången av det år då räkenskapsåret slutade.

Om du har gett oss ditt samtycke till att ta emot marknadsföring kommer vi att lagra, så länge vi har ett giltigt samtycke, vissa uppgifter såsom ditt namn, e-postadress och telefonnummer, som överförs till vårt marknadsföringsregister, även om din kund relationen med oss har upphört.

Om du har vägrat marknadsföring kommer vi att lagra information om ditt avslag och dina nödvändiga personuppgifter för att säkerställa att vi följer ditt beslut.

Observera att i stället för att radera dina personuppgifter kan vi komma att anonymisera dina personuppgifter på ett sådant sätt att uppgifterna inte längre kan spåras tillbaka till dig.

  1. Dina rättigheter som kund

Dataskyddslagar garanterar dig vissa rättigheter när det gäller behandlingen av dina personuppgifter. Observera att dessa rättigheter som garanteras i lag inte alltid är helt obegränsade. Vi kan till exempel inte, på din begäran, radera alla dina personuppgifter, eftersom lagring av dina personuppgifter kan vara ett lagkrav som vi måste följa. Bokföringslagstiftningen kräver till exempel att vi lagrar vissa dokument som innehåller personuppgifter.

För att utöva dina rättigheter, vänligen kontakta oss på email(a)address.com. För att förhindra att dina personuppgifter hamnar i orätta händer, var beredd att bevisa din identitet i samband med dina förfrågningar.

  • Rätt till tillgång. Du har rätt att få bekräftelse från oss om huruvida dina personuppgifter behandlas eller inte och, i förekommande fall, tillgång till personuppgifterna och en kopia av de personuppgifter som behandlas.
  • Rätt till rättelse av uppgifter. Vi avser givetvis att säkerställa att de personuppgifter som behandlas är korrekta och aktuella. Om du upptäcker att personuppgifter om dig är felaktiga, ofullständiga eller inaktuella kan du alltid be oss rätta informationen.
  • Rätt att bli bortglömd. Under vissa omständigheter kan du be oss att radera personlig information om dig. Observera att vi kanske inte kan radera information som det finns ett legitimt behov av att lagra för, till exempel ett specifikt lagkrav.
  • Rätt att invända mot behandling av personuppgifter. Du har rätt att neka behandling av dina personuppgifter i särskilda situationer. Detta innebär dock inte att du har en generell rätt att neka all behandling utan tillämpas till exempel i situationer där behandlingen av dina personuppgifter grundar sig på berättigade intressen. Dessutom har du alltid rätt att vägra behandling av dina personuppgifter för direktmarknadsföringsändamål.
  • Rätten att begränsa behandlingen av dina personuppgifter. I speciella situationer kan det hända att du ber oss att begränsa behandlingen av dina personuppgifter. Den rätten har du till exempel när du bestrider riktigheten av dina personuppgifter. På din begäran kommer vi att begränsa behandlingen av dina personuppgifter till de uppgifter som du vill begränsa den till.
  • Rätt till dataportabilitet. Du kan begära att vi överför dina personuppgifter till en annan personuppgiftsansvarig. Observera att en sådan rättighet endast avser information som behandlas på ett automatiserat sätt, som du har lämnat till oss och databehandlingen baseras på ditt samtycke eller kontrakt.
  • Rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet. Om du misstänker att vi har behandlat dina personuppgifter på ett olagligt sätt har du alltid rätt att lämna in ett klagomål till tillsynsmyndigheten för behandling av personuppgifter.
  1. Uppdateringar av denna sekretesspolicy
  • Eftersom vi kontinuerligt utvecklar våra tjänster kan vi komma att ändra eller uppdatera innehållet i denna integritetspolicy. Ändringar kan också baseras på ändringar i gällande lag